
خسارت سیار چیست؟ کدام بیمه ها شامل خسارت سیار هستند؟
رانندگان و مالکان خودرو موظفند پس از پلاکگذاری ، وسیله نقلیهشان را بیمه کنند . سوانح و تصادفات جادهای مهم ترین علت انجام بیمه هایی از قبیل بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه به شمار می روند . شرکت های بیمه برای جلب اعتماد کاربران و تأمین آسایش آن ها ، از خدمات جدیدی تحت عنوان خسارت سیار رونمایی کردهاند . از این طریق رانندگان می توانند در محل حادثه و مدت زمان کوتاهی ، از شرکت بیمه غرامت دریافت کنند . در این مقاله به این مبحث که خسارت سیار چیست و کدام بیمه ها شامل خسارت سیار هستند خواهیم پرداخت با ما همراه باشید .
خسارت سیار چیست ؟
از جمله خدمات بسیار جالب و مفیدی که به تازگی برخی از شرکت های بیمهای به بیمه گذاران خود ارائه می دهند ، پرداخت خسارت سیار است . بیمه یکی از مهم ترین موضوعات برای دارندگان وسایل نقلیه محسوب می شود . کسانی که دارای خودرو هستند باید نسبت به تهیه بیمه شخص ثالث که اجباری است و سایر بیمه ها مانند بیمه بدنه که اختیاری اما مهم است ، اقدام نمایند . برای این کار افراد مجاز هستند تا بیمه خود را از هر شرکتی که دوست داشته باشند ، خریداری نمایند . مهمترین فاکتور در انتخاب شرکت بیمهای توسط افراد بیمه گزار هم کیفیت ارائه خدمات توسط این شرکتها می باشد . به همین دلیل ، هر کدام از شرکتهای فروش بیمه سعی می کنند با ایجاد آپشن ها و خدمات مناسب تر برای مشترین خود آنها را وفادار کرده و حتی افراد بیش تری را هم جذب نمایند .
در یک نظرسنجی انجام شده مهمترین ملاک خودروداران در خرید بیمه شخص ثالث و بهترین زمان تمدید بیمه شخص ثالث یا بدنه آن از مراکز بیمه ، بهرهمندی از خسارت سیار بود. امکان حضور فوری کارشناسان ارزیاب خسارت در زمان وقوع تصادف ، برای رانندگان بسیار اهمیت دارد. اینکه بتوانند در کمترین زمان ، بدون نیاز به حضور پلیس و انجام کروکی از شرکت بیمه غرامت دریافت کنند ، از خصوصیات مهم خسارت سیار است . با برخورداری از این ویژگی در بیمه نامه تان ، در زمان تصادف قادر به دریافت غرامت مالی وارد شده بهصورت فوری هستید .
مزیت پرداخت خسارت سیار نسبت به سایر روشها چیست ؟
در سایر روشها شما باید خودرو خود و طرف دیگر حادثه و خود این شخص را به محلهای کارشناسی و تعیین خسارت ببرید که دردسرهای زیادی برای شما به همراه دارد . در صورتی که در این روش کارشناسان در محل حادثه حاضر شده و بررسی و تشخیص خسارت را انجام میدهند .
سقف پراخت خسارت سیار چقدر است ؟
سقف پرداخت خسارت سیار دقیقا همان مبلغی است که بهعنوان سقف تعهدات بیمهنامه خریداری شده است . یعنی هر مبلغی که در بیمهنامه بهعنوان سقف تعهدات پرداختی عنوان شده در دریافت خسارت سیار هم قابل استفاده است .
بهطور کلی سقف تعهدات بیمهنامه شخص ثالث در سال 1400 توسط بیمه مرکزی 320 میلیون تومان اعلام شده است. یعنی شما میتوانید در زمان خرید بیمه شخص ثالث میزان تعهدات بیمهنامه خود را از مبلغ 16 میلیون تومان تا حداکثر 320 میلیون تومان انتخاب کنید و نرخ حق بیمه شما هم باتوجه به این مبلغ تعیین میشود. مثلا ممکن است باتوجه به نوع ماشین و نیازتان درخواست سقف تعهدات مالی 50 میلیون تومان، 100 میلیون تومان یا 260 میلیون تومان داشته باشید .
چه خسارت هایی با خسارت سیار قابل پرداخت می باشد ؟
تنها خسارت های بیمه شخص ثالث توسط کارشناسان سیار ارزیابی نمی شود . بلکه خسارت های بیمه بدنه نیز با خسارت سیار قابل پرداخت می باشد . برای ارزیابی خسارات ناشی از تصادف و سرقت باید همان مدارک مورد نیاز برای خسارت بیمه شخص ثالث توسط دارنده بیمه بدنه به ارزیاب تحویل داده شود . تنها در صورت درخواست خسارت سرقت ، باید گزارش تائید شده پلیس هم به ارزیاب تحویل داده شود .
برای استفاده از خدمات خسارت سیار ، در زمان تصادف چه کنیم ؟
هنگامی که تصادف رخ می دهد ، علاوه بر انتقال حس بد به زیان دیده و رانندهی مقصر ، فکر کردن به مراحلی که برای دریافت خسارت باید طی شود ، گذر از این شرایط را سخت تر می کند . در برخی موارد بسیاری از افراد نمی دانند باید چگونه دنبال دریافت خسارت باشند . گاهی نیز این افراد نمی دانند که چه مدارکی را برای آن باید ارائه دهند . اگر بیمه ثالث راننده مقصر خسارت سیار داشته باشد ، کافی است بعد از تصادف با این واحد تماس گرفته و اعلام حادثه کنید . در سریعترین زمان ممکن ، یک کارشناس برای بررسی صحنه حادثه و تعیین میزان خسارت به محل اعزام خواهد شد .
در صورتی که رانندگان بر سر مقصر حادثه توافق نداشته باشند ، ابتدا باید با پلیس راهور تماس گرفته شود تا با حضور در محل حادثه ، مقصر تصادف را مشخص کند . بهترین روش برای دریافت خسارت ، استفاده از روش پرداخت خسارت سیار است . لطفا توجه داشته باشید که این روش تنها برای خسارتهای مالی قابل استفاده است و خسارتهای جانی را پوشش نمی دهد .
چگونه خسارت خود را حضوری دریافت کنیم ؟
پرداخت خسارت به صورت حضوری را تمام شرکتهایی که بیمه ارائه می دهند . برای این کار باید بعد به یکی از مراکز تعیین خسارت شرکت بیمه خود مراجعه کرده و درخواست کارشناسی دهید . پس از بررسی مدارک و شواهد ، میزان خسارت تعیین شده و به بیمهگزار پرداخت می شود .
کدام بیمه ها خسارت سیار دارند ؟
تقریبا همه شرکت های بیمه دارای واحد خسارت سیار می باشند و بیمه گذاران می توانند با لحاظ شرایط از خدمات خسارت سیار این شرکت ها استفاده نمایند . چند مورد از شرکت های ارائه دهنده ی بیمه سیار عبارتند از :
-
بیمه سیار ایران
شرکت بیمه ایران خسارت سیار را برای بیمه شخص ثالث فقط در شهر تهران ارائه می دهد . در صورت بروز تصادف ، می توانید در ساعات کاری به مراکز تماس این شرکت تلفن کنید و درخواست اعزام کارشناس کنید . چنانچه در خارج از ساعات کاری دچار تصادف شدید ، پس از دریافت گزارش پلیس و کروکی ، در روز بعد از تصادف با مراکز گفته شده تماس حاصل فرمایید . برای درخواست کارشناس سیار بیمه ایران، باید هر دو راننده مقصر و زیان دیده در محلی معین حاضر شوند تا هزینه آسیب وارد شده در همان محل پرداخت شود . فقط کافی است تا با شماره تلفن خسارت سیار بیمه ایران تماس بگیرید .
شماره بیمه سیار ایران : ۰۲۱۸۶۷۱۸۸۸۸
-
پرداخت خسارت سیار بیمه آسیا
بیمه سیار آسیا خسارتهای هر دو بیمه بدنه و شخص ثالث را پرداخت می کند . خدمات این مجموعه فقط در شهر تهران ارائه می شود و برای سایر نقاط هنوز خدمتی ارائه نمیشود . پرداخت هزینه خسارت سیار بیمه آسیا در محل حادثه و توسط کارشناسان این بیمه انجام میگیرد. برای درخواست اعزام کارشناس سیار بیمه آسیا ، میتوانید در روزهای شنبه تا پنج شنبه، ساعت ۸ تا ۱۶ با واحد مربوطه تماس بگیرید. در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی نیز این مجموعه از ساعت ۹ الی ۱۴ پاسخگوی بیمهگزاران هستند .
شماره تلفن خسارت سیار بیمه آسیا: ۸۷۰۷
-
خسارت سیار بیمه البرز
به منظور دریافت خسارت در محل از بیمه البرز باید بعد از زمان وقوع تصادف ، با واحد خسارت سیار بیمه البرز تماس بگیرید و شرایط را شرح دهید . این شرکت بیمه نیز خسارت شخص ثالث و بدنه را در سراسر کشور به صورت سیار پرداخت خواهد کرد . پرداخت خسارت سیار بیمه البرز هم مانند سایر بیمهها بعد از کارشناسی و برآورد هزینه توسط کارشناسان و نمایندگان این بیمه در محل حادثه پرداخت می شود .
شماره خسارت سیار بیمه البرز : ۰۲۱۸۴۳۲۵
-
خسارت سیار بیمه دانا
بیمهگذارانی که شرکت بیمه دانا را برای بیمه شخص ثالث خود انتخاب کردهاند ، می توانند در محل تصادف، خسارت فرد زیاندیده را پرداخت کنند . بیمه دانا در سراسر کشور خدمات بیمه سیار را ارائه می دهد . در صورت بروز حادثه کافی است، همان لحظه با واحد مربوطه تماس بگیرید .
شماره تلفن خسارت سیار بیمه دانا: ۰۲۱-۷۴۴۸۱
-
خسارت سیار بیمه سامان
یکی دیگر از شرکتهایی که این خدمت را ارائه میدهد ، بیمه سامان است . این شرکت با همکاری مجموعه معین خسارت ، با اعزام کارشناسی به محل تصادف ، همان لحظه خسارت را تعیین و پرداخت می کند .
شماره تلفن خسارت سیار سامان : ۰۲۱۴۴۰۰۶۱۶۲
-
خسارت سیار بیمه دی
بیمه دی به تازگی با طراحی یک سامانه آنلاین در برخی از شهرها (بوشهر، خوی، ساری، سمنان، شهرکرد، کرج و شیراز) خدمات پرداخت خسارت را در محل حادثه ارائه می دهد . برای استفاده از این سامانه کافی است اپلیکیشن دیدار را بر روی گوشی هوشمند خود نصب کنید . اگر حادثهای برای شما رخ داد ، از طریق همین سامانه، گزینه «تصادف کردم» را انتخاب کنید و با ارائه اطلاعات خواسته شده، منتظر حضور کارشناس در محل باشید .
چه مدارکی برای پرداخت خسارت سیار لازم است ؟
به منظور دریافت خسارت به روش فوق ، می بایست طرفین حادثه در محلی معین اعلام حضور کرده و مدارک زیر را به منظور دریافت خسارت سیار به همراه داشته باشند :
- گزارش پلیس
- کروکی تصادف
- گواهینامه طرفین
- کارت خودرو طرفین
- بیمه شخص ثالث معتبر طرفین
چنانچه خسارت وارده کم باشد، نیازی به رسم کروکی تصادف نخواهید داشت . اما برای اطمینان می توانید درخواست رسم کروکی دهید .
مدارک لازم برای دریافت خسارت بدون کروکی در بیمه شخص ثالث چیست ؟
- شماره بیمه شخص ثالث طرفین حادثه
- اصل و کپی گواهینامه رانندگی طرفین حادثه
- اصل و کپی کارت ملی طرفین حادثه
- اصل و کپی کارت خودرو طرفین حادثه
- سند مالکیت وسیله نقلیه زیاندیده
- شماره حساب بانکی (شماره شبا ) زیان دیده جهت واریز خسارت
در چه شرایطی خسارت مالی بیمه شخص ثالث بدون کروکی پلیس پرداخت می شود ؟
در شرایط زیر بدون کشیدن کروکی خسارات مالی پرداخت میشود :
هر دو وسیله نقلیه دارای بیمه شخص ثالث معتبر و پیوسته باشند .
هر دو راننده دارای گواهینامه معتبر و متناسب با وسیله نقلیه باشند .
حادثه منجر به خسارت جرحی (جراحت یا فوت ) نشده باشد .
حداکثر خسارت وارده به زیان دیده ۳۰ میلیون تومان باشد . (در سال ۱۴۰۲)
طرفین حادثه در مورد مقصر اختلاف نظر نداشته باشند .
هر دو وسیله نقلیه توسط کارشناس بیمه بازدید شود .

جدیدترین های اخبار و آموزش
۱۲ بهمن ۱۴۰۲

۹ بهمن ۱۴۰۲
