بیمه شخص ثالث چیست؟ هر آنچه که باید در خصوص بیمه شخص ثالث باید بدانید

صفحه اصلی / آموزش بیمه / بیمه شخص ثالث چیست؟ هر آنچه که باید در خصوص بیمه شخص ثالث بدانید
بیمه شخص ثالث چیست؟ هر آنچه که باید در خصوص بیمه شخص ثالث بدانید

بیمه شخص ثالث چیست؟ هر آنچه که باید در خصوص بیمه شخص ثالث بدانید

یکی از انواع بیمه مسئولیت ، بیمه شخص ثالث است . به بیان ساده اگر شما با ماشین خود با خودروی دیگری تصادف کنید و بیمه شخص ثالث داشته باشید ، خسارات وارد شده به خودرویی که با آن تصادف کردید را بیمه شخص ثالث شما پرداخت خواهد کرد . قصد داریم در این مقاله بیمه شخص ثالث را به طور کامل برای شما شرح دهیم با ما همراه باشید .

 

بیمه شخص ثالث چیست ؟

بیمه شخص ثالث یکی از انواع بیمه خودرو است . با داشتن این بیمه ، مسئولیت‌های راننده در برابر اشخاص ثالث جبران می ‌شود . اگر بخواهیم دقیق‌تر درباره این بخش صحبت کنیم ، باید بگوییم که مثلا اگر در یک حادثه رانندگی ، شما راننده باشید و با شخصی تصادف کنید ، در صورتی ‌که آن شخص از نظر جانی یا مالی آسیب ببیند ، بیمه هزینه‌ ها را پرداخت خواهد کرد که یکی از مزایای تعهد مالی بیمه شخص ثالث است . البته هزینه ‌ها تا سقف تعهدات بیمه پرداخت می‌ شوند . لازم به ذکر است که این بیمه اجباری می باشد .

 

شخص ثالث کیست ؟

در تعریف بیمه شخص ثالث ، مالک وسیله نقلیه ، شخص اول محسوب می شود . شخص ثانی شرکت بیمه است که متعهد به جبران هزینه‌ها طبق بیمه ‌نامه است . شرکت بیمه در بیمه‌ نامه با عنوان بیمه ‌گر درج می ‌شود . فرد زیان ‌دیده در حوادث رانندگی را شخص ثالث می‌نامند . (منظور از زیان دیده هر شخص غیر از راننده مقصر است) .

تمامی اشخاصی که در یک حادثه تصادف ، زیان مالی و جانی می ‌بینند ، تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار می‌ گیرند . این بیمه هزینه‌ های مربوط به درمان ، فوت و خسارات به اموال را جبران می ‌کند . در این‌ گونه اتفاقات ، راننده مقصر هم می ‌تواند از مزایای بیمه حوادث راننده که شاخه‌ای جدید از بیمه شخص ثالث به شمار می‌آید ، استفاده کند . باید توجه داشت که بیمه حوادث راننده ، فقط زیان‌ های جانی را به عهده می‌ گیرد و در مقابل زیان‌ های مالی هیچ گونه مسئولیتی ندارد .

 

شخص ثالث کیست ؟

 

انواع بیمه شخص ثالث

بیمه شخص ثالث از دو نوع بیمه شخص ثالث عادی و بیمه شخص ثالث بین‌المللی تشکیل شده است . بیمه شخص ثالث عادی همان بیمه‌ای است که تمام شرکت ‌های بیمه‌گر ارائه می ‌دهند . مواردی که در این بیمه‌ نامه تنوع ایجاد می ‌کنند ، عواملی هستند که در تعیین حق بیمه تأثیر گذارند ، مانند تعداد سیلندر و نوع کاربری خودرو . بیمه خودروی بین‌الملل هم برای افرادی مناسب است که قصد دارند با خودروی شخصی خود ، از مرزهای کشور خارج شوند . تنها چند شرکت خاص این بیمه را ارائه می ‌دهند .

 

انواع خسارت بیمه شخص ثالث

به طور کلی خسارت در بیمه شخص ثالث به دو گروه تقسیم می شود .که عبارتنداز :

  1. خسارت‌های جانی یا همان خسارت بدنی

هرنوع آسیب جسمی  که توسط خودرو بیمه شده به اشخاص ثالث وارد شود و یا باعث فوت افراد شود خسارت جانی گفته می ‌شود و شرکت بیمه موظف است خسارت  را با توجه به مبلغ دیه و رای پزشک قانونی و دادگاه مبلغ خسارت را پرداخت کند . مقاله بهترین زمان تمدید بیمه شخص ثالث یا بدنه را مطالعه نمایید.

  1. خسارت‌های مالی یا همان خسارت مادی

هر گونه خسارت و آسیب به اموال اشخاص ثالث خسارت مالی محسوب می ‌شود . برای مثال خسارت ناشی از تصادفات جزو خسارت های مالی هستند .

 

مزایای بیمه شخص ثالث

  1. اولین و مهم‌ ترین مزیت بیمه شخص ثاالث این است که در صورت مقصر بودن در تصادف ، بیمه هزینه خسارت را می ‌دهد .
  2. هزینه بیمه شخص ثالث در تمام مراکز بیمه یکسان است .
  3. در صورتی که در طول چند سال اخیر تصادفی رخ ندهد و از بیمه استفاده نکنید برای تمدید سال بعد تخیفیف می‌ گیرید .
  4. مدل خودرو شما در قیمت بیمه تاثیرگذار نیست .

 

معایب بیمه خودرو شخص ثالث

اجباری بودن این نوع بیمه یکی از معایبش است . اما اجباری بودنش به نفع شخص بیمه شده است .

از دیگر معایب این بیمه این است که در کل سال باید هزینه بیمه را بدهید اما فقط در زمان تصادف بیمه برای شما هزینه پرداخت می ‌کند .

 

معایب بیمه خودرو شخص ثالث

 

موارد تاثیر گذار در مبلغ حق بیمه

  • تخفیف عدم خسارت
  • جریمه درصورت داشتن خسارت
  • کاربری خودرو
  • جریمه دیرکرد
  • میزان پوشش
  • تخفیف بیمه نامه
  • مدت زمان بیمه نامه

 

عواقب نداشتن بیمه شخص ثالث

همان‌طور که گفته شد ، داشتن بیمه شخص ثالث اجباری است . بنابراین ، اگر خودرویی این بیمه را نداشته باشد ، در ترددهای درون و بیرون از شهر جریمه می‌ شود . اگر حوادثی هم پیش بیاید، راننده‌ای که مسئول تصادف بوده و بیمه شخص ثالث نداشته باید تمام هزینه‌ها را خودش به‌ تنهایی پرداخت کند .

 

عواقب دیرکرد بیمه شخص ثالث

علاوه بر جریمه دیرکرد که در نهایت متوجه دارندگان وسایل نقلیه می ‌شود ، طبق قوانین بیمه مرکزی تبعات متعدد دیگری هم وجود دارند که برای شخص مشکل ایجاد می ‌کنند این موارد به شرح زیر هستند :

  • متوقف شدن توسط پلیس راهنمایی و رانندگی : به محض اینکه پلیس راهنمایی و رانندگی خودرو شما را به عنوان وسیله نقلیه‌ای فاقد بیمه شخص ثالث شناسایی کند ، ماشین شما متوقف و به پارکینگ منتقل می ‌شود . در این حالت به سرعت باید بیمه ‌نامه شخص ثالث تهیه کنید و علاوه بر جریمه دیرکرد ، هزینه‌ های پارکینگ هم بر عهده شما خواهد بود .
  • تصادفات و خسارت ها : یکی از شرایط استفاده از بیمه شخص ثالث ، دارا بودن اعتبار زمانی است در صورتی که بیمه شخص ثالث شما به پایان رسیده باشد ، در سوانح رانندگی چه مقصر باشید و چه زیان دیده ، مشکلات مختلفی را پیش رو خواهید داشت . اگر مقصر باشید ، تمامی خسارات مالی و جانی بر عهده‌ی شما خواهد بود . در چنین وضعیتی اگر فردی فوت کند و یا دچار صدمات جدی جانی شود ، در موقعیت سخت و جبران ناپذیری قرار می ‌گیرید . حتی در صورتی که زیان دیده باشید ، باز هم امکان دارد شرکت بیمه مقصر حادثه ، در پرداخت خسارت‌ها به افراد متضرر فاقد اعتبار بیمه شخص ثالث ، مشکلاتی به وجود آورد .
  • خرید و فروش خودرویی که فاقد بیمه شخص ثالث است : امکان خرید و فروش خودرویی که فاقد بیمه شخص ثالث است وجود ندارد . مالک باید برای خودرو بیمه شخص ثالث تهیه کند .
  • افزایش حق بیمه : جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث به هیچ عنوان قابل بخشش و یا تخفیف نیست . در برخی موارد این مبلغ به یک میلیون تومان هم می ‌رسد . البته هر سال سازمان بیمه مرکزی ، به افرادی که جریمه دیرکرد دارند این شانس را می ‌دهد تا بدون پرداخت جریمه دیرکرد بیمه ثالث خود را تمدید کنند .

 

عواقب دیرکرد بیمه شخص ثالث

انتقال دادن تخفیف بیمه شخص ثالث

یکی از مزایای بیمه شخص ثالث ، امکان انتقال تخفیف‌ها است . ممکن است در مواقعی ، تمایل داشته باشید ، تخفیف بیمه شخص ثالث خود را به خودروی دیگری منتقل کنید . این کار در دو صورت امکان‌پذیر است . حالت اول زمانی است که خودروی خود را بفروشید و ماشین جدیدی خریداری کنید ، حالت دوم مربوط به زمانی است که قصد داشته باشید تخفیف بیمه‌نامه خود را به شخص دیگری انتقال دهید . در این صورت انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث فقط در بین اعضای درجه یک خانواده (پدر ، مادر ، همسر و فرزندان) امکان پذیر خواهد بود .

دقت کنید که در انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث محدودیت «خودروهای مشابه» وجود دارد . با توجه به این قانون ، برای انتقال تخفیف بیمه ثالث باید کاربری دو خودرو یکسان و مشابه باشد ، برای مثال نمی‌توان تخفیف بیمه‌ نامه یک تاکسی را به یک خودروی باری انتقال داد .

 

روش‌ های انتقال بیمه شخص ثالث

موقعیت ‌های مختلفی وجود دارد که ممکن است تصمیم به انتقال بیمه شخص ثالث خود بگیرید . چند روش برای انجام این کار وجود دارد :

  • تمدید بیمه شخص ثالث با شرکت دیگر

در موقعیت‌ های بسیاری مانند عدم رضایت از خدمات ، ممکن است تصمیم به تغییر شرکت بیمه شخص ثالث خود بگیرید . در این حالت کافی است برای تمدید بیمه ثالث خود به بیمه‌گر دیگری مراجعه کنید . درصورتی که بیمه شخص ثالث شما دارای تخفیف عدم خسارت باشد ، تمامی سوابق و سال‌ های تخفیف شما حفظ خواهد شد و به هیچ عنوان از بین نمی ‌رود .

  • انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو

بیمه بدنه تنها به یک شخص تعقل دارد و نمی‌توان آن را انتقال داد ، اما بیمه شخص ثالث عملکرد متفاوتی دارد . چون این بیمه می ‌تواند خودرو محور است ، زمان فروش ماشین ، بیمه ثالث به صورت خودکار به مالک جدید منتقل می ‌شود . در این حالت یک الحاقیه به بیمه ‌نامه اضافه می ‌شود که نشان می ‌دهد آن بیمه‌نامه ، به شخص دیگری انتقال داده شده ‌است .

اما آیا بیمه شخص ثالث باید بنام صاحب ماشین باشد ؟ خیر : می‌ توان موقع فروش خودرو مشخصات بیمه‌نامه را تغییر نداد و ماشین را با خیال راحت معامله کرد ، چون شماره شاسی خودرو در بیمه‌نامه نوشته شده و از آنجایی که کارت خودرو به نام مالک جدید آن ثبت می‌شود ، هیچ مشکلی متوجه مالک قبلی نخواهد بود .

توجه کنید که تخفیفات عدم خسارت به همراه بیمه‌ نامه به مالک جدید منتقل نمی‌ شود .

 

تمدید و مدارک بیمه شخص ثالث 

برای صدور بیمه شخص ثالث باید مدارک زیر را به شرکت بیمه ارائه کنید :

  • اصل سند و بنچاق
  • کارت مشخصات وسیله
  • تکمیل فرم پرسش‌نامه و تأیید آن
  • اصل مدارک سوابق بیمه‌نامه قبلی

 

ثبت دیدگاه جدید مشاهده دیدگاه ها (1)
ارسال دیدگاه loading
دیدگاه شما پس از تایید مدیر، نمایش داده خواهد شد

هادی

کاربر
ممنون از شما. مطلب جامع و کاملی بود.

29 شهریور 1402

جدیدترین های اخبار و آموزش

۱۲ بهمن ۱۴۰۲

مدیر فروش بیمه کیست و چه وظایفی دارد؟
مدیر فروش بیمه کیست و چه وظایفی دارد؟
مدیر فروش وظیفه ساخت و رهبری تیمی از فروشندگان و کمک به این تیم جهت دستیابی به اهداف فروش از ‌پیش‌ تعیین‌ شده را بر‌عهده دارد . علاوه براین مدیران فروش به ‌منظور افزایش فروش ، از مهارت ‌های رهبری خود بر ای تقویت و تشویق تیمشان استفاده می ‌کنند . در این مقاله توضیحاتی در رابطه با اینکه مدیر فروش بیمه کیست و چه وظایفی دارد ؟ به شما عزیزان ارائه خواهیم کرد با ما همراه باشید .

۹ بهمن ۱۴۰۲

انواع بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
انواع بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
 سازمان تامین اجتماعی به‌ منظور تضمین آینده اقشار مختلف جامعه، پوشش‌های بیمه‌ای مختلفی را در اختیار افراد قرار می‌دهد. به‌طورکلی، سازمان تامین اجتماعی دو نوع بیمه را ارائه می‌دهد؛ بیمه اجباری و بیمه اختیاری. بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد یکی از زیردسته‌های بیمه اختیاری محسوب می‌شود که موضوع بحث ما در این مقاله است . در ادامه این مقاله هر آنچه که باید درباره بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی،  شرایط، نحوه ثبت‌نام و مبلغ حق بیمه مشاغل آزاد 1402 بدانید را مورد بررسی قرار خواهیم داد با ما همراه باشید .

۴ بهمن ۱۴۰۲

تغییر مدیریتی در اداره كل روابط عمومی بیمه مركزی
تغییر مدیریتی در اداره كل روابط عمومی بیمه مركزی
نشست تکریم و معارفه مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی با حضور قائم مقام نهاد ناظر صنعت بیمه برگزار شد.

طراحی و بهینه سازی وب سایت : تیک تاک وب

لطفا شهر موردنظر خود را انتخاب کنید