
بیمه بدنه چند درصد خسارت را میدهد؟
همانطور که می دانید بیمه بدنه برخلاف بیمه شخص ثالث اجباری نیست . همین مسئله سبب شده تا بسیاری اصلاً سراغ بیمه بدنه نروند و بعضی از آنهایی که می روند هم پس از سبک و سنگین کردن های فراوان ، قید آن را بزنند و به این نتیجه برسند که با توجه به قوانین فعلی ، استفاده از بیمه بدنه به صرفه نیست . در این مقاله قصد داریم به موضوع بیمه بدنه و اینکه چند درصد از خسارت را پرداخت می کند خواهیم پرداخت با ما همراه باشید .
دلیل استفاده از بیمه بدنه
همانطور که می دانیم بیمه بدنه بیمه اختیاری است ، بیشتر افراد ترجیح می دهند هزینهای بابت آن پرداخت نکنند . اما پوشش های بیمه بدنه خسارت های خودروی شما را در مقابل خطرات بی شماری از جمله تصادف ، سرقت و آتشسوزی جبران خواهد کرد. عدم استفاده از بیمه بدنه معمولا برای رانندگان خودرو گران تمام می شود و در صورت وقوع حادثه ، فرد مجبور به پرداخت خسارت های جبران ناپذیر و غیرقابل بازگشتی خواهد شد .
استفاده از این بیمه مزایای بسیاری به همراه دارد . از مهم ترین مزایای استفاده از بیمه بدنه خودرو می توان به دریافت خسارت وارد شده به خودرو به صورت نقدی ، استفاده از تخفیفات عدم خسارت بیمه بدنه ، قابلیت انتقال بیمه بدنه به همراه تخفیفات به خودروی دیگر و دریافت خسارت در صورت سرقت خودرو اشاره کرد .
دریافت خسارت بیمه بدنه در تصادفات تحت چه شرایطی ممکن است ؟
اگر بیمه بدنه دارید، به این معنی نیست که حتما در تصادف از بیمه خود استفاده می کنید ، برای اینکه بعد از تصادف بتوانید از بیمه بدنه برا دریافت هزینه خسارت استفاده کنید ، باید حتما یکی از 4 شرایط زیر را داشته باشید :
- شما مقصر حادثه باشد .
- مقصر نباشد ولی خسارتی که بیمه شخص ثالث مقصر پرداخت می کند ، کمتر از خسارت ماشینتان باشد .
- راننده مقصر ، فرار کند .
- ماشین شما جزو ماشین ها نامتعارف و گران قیمت باشد .
خرید بیمه بدنه برای ماشینهای ارزانقیمت اصلا هزینه بالایی ندارد و با حق بیمه مناسب میتوان برای جبران هزینههای تصادفات پوششی مطمئن داشت . حتی میتوان ماشین را برای خسارات های مالی کلی تر مثل سرقت یا آتش سوزی هم بیمه کرد . مقاله بهترین زمان تمدید بیمه شخص ثالث یا بدنه را بخوانید.
هرچند باتوجه به قانون جدید بیمه بدنه و دسته بندی خودروها به خودروهای متعارف و نامتعارف ، خرید بیمه بدنه برای مالکان خودروهای گرانقیمت ضروری است . براساس قانون جدید در تصادف ، وقتی خودروی آسیبدیده گرانقیمت است ، مقصر تنها باید بخشی از خسارت را پرداخت کند و بقیه هزینهها بر عهده صاحب ماشین لوکس است و باید آن را از بیمه بدنهاش بگیرد . یادتان باشد که قطعات یدکی ساده خودروهای گران قیمت می تواند از کل ماشین های معمولی بیشتر باشد و این یعنی یک خسارت کوچک هم هزینه بالایی دارد .
درصد خسارت بیمه بدنه چه مواردی را پوشش می دهد ؟
معمولاً خسارت بیمه بدنه موارد زیر را پوشش می دهد و درصد پرداخت خسارت بیمه بدنه برای هر کدام متفاوت است :
- سرقت کلی و جزئی
- خسارات حین نقلوانتقال خودرو
- تصادف
- حوادثی که برای اتومبیل رخ میدهد (مثلاً سقوط اجسام، پاشیدن رنگ، اسید و …)
- خسارات ناشی از حوادثی مثل سیل، صاعقه و انفجار
- خسارتهای وارد شده به لاستیک، رینگ، لوازم فابریک، شیشه، باتری و …
- نوسانات قیمت خودرو
منظور از خسارت کلی در بیمه بدنه چیست ؟
در بیمه بدنه خودرو ، تفاوت های مهمی بین خسارت کلی و خسارت جزئی وجود دارد . البته در هر دو مورد خسارت کلی و جزئی ، درصد خسارت واردشده به خودرو ، باید از سوی کارشناس تعیین شود و بر اساس مبلغ اعلامی از سوی کارشناس ، هزینه خسارت وارد شده از سوی شرکت بیمه جبران می شود . اگر کارشناس تشخیص بدهد که یک ماشین در تصادفی بیشتر از 70% خسارت دیده ، پرداخت خسارت بیمه بدنه در دسته خسارات کلی قرار می گیرد و میزان پرداختی بابت آن بر اساس قوانین مربوط به خسارت کلی محاسبه می شود . مشخصا خسارات کمتر از 70% نیز خسارات جزئی محسوب می شوند .
بیمه بدنه چه مقدار از خسارت را پرداخت می کند ؟
بیمه بدنه معمولا خسارت را تا سقف پوشش و بعد از کم کردن فرانشیز در واقع درصدی از خسارت است که خود بیمهگذار باید پرداخت کند . میزان فرانشیز برای موارد مختلف و بسته به میزان خسارتها متفاوت است. مثلا در مورد خسارات کلی، فرانشیز سرقت 20% و فرانشیز آتشسوزی 10% محاسبه میشود. یعنی در نهایت پرداخت 20% از خسارت واردشده همچنان با خود بیمهگزار خواهد بود و شرکت بیمه 80% ارزش خودرو را پرداخت میکند. معمولا در خسارت سرقت کلی بیمه بدنه شما میتوانید 80% و در موارد دیگر 90% ارزش ماشینتان را از بیمه بگیرید . البته میتوانید از پوشش کسر فرانشیز استفاده کنید یعنی با پرداخت حق بیمه کمی بیشتر یک بیمهنامه بدون فرانشیز خریداری کنید . مقاله پوشش بیمه بدنه شامل چه مواردی می باشد ؟ را بخوانید.
نحوه دریافت بیمه بدنه در تصادفات
همانطور که اشاره شد در 4 حالت میتوانید برای دریافت خسارت از محل بیمه بدنه خودروی خود اقدام کنید . در این قسمت نحوه دریافت بیمه بدنه در هرکدام از این شرایط را به صورت جداگانه بررسی می کنیم :
-
اگر شما مقصر حادثه باشید
اگر بهعنوان راننده مقصر بخواهید از بیمه بدنه خود استفاده کنید، خسارت جانی و مالی که فرد زیاندیده وارد شده از بیمه شخص ثالث شما جبران میشود اما برای جبران خسارتهای مالی ماشینتان میتوانید از بیمه بدنه استفاده کنید .
-
اگر شما مقصر حادثه نباشد
اگر شما مقصر حادثه نباشید، استفاده از بیمهنامه بدنه شرایطی دارد که در ادامه توضیح می دهیم :
اگر مقصر حادثه نباشید و پوشش مالی بیمه شخص ثالث خودروی مقصر کمتر از خسارت واردشده به خودروی شما باشد ، چه باید بکنید ؟ اگر پوشش بیمه شخص ثالث خودروی مقصر بهاندازه خسارت وارد شده به ماشینتان نباشد ، می توانید بقیه خسارت را از بیمه بدنه خودتان بگیرید . البته شرکت بیمه این مبلغ را بعدا از راننده مقصر می گیرد .
در چنین حالتی حتما در بیمهنامه بدنه شما ثبت می شود که پرداختی به شما از محل پوشش ریکاوری بوده و نه استفاده مستقیم بابت مقصر بودن در حادثه و در نتیجه تخفیفهای بیمه بدنهتان هم از بیمه نمی رود .
-
اگر مقصر نباشید ولی ماشینتان جزو خودروهای نامتعارف باشد
خودروی نامتعارف یا خودروی لوکس ماشینی است که قیمت آن بیش از ۵۰ درصد تعهد مالی بیمه شخص ثالث در قبال خسارات جانی باشد. بر همین اساس و مطابق نرخ دیه در سال ۱۴۰۰، ماشینهای با ارزی بیشتر از ۳۲۰ میلیون تومان، خودروی نامتعارف یا گرانقیمت هستند. بهطور کلی اگر در تصادف ماشین شما جزو این دسته باشد، سقف خسارتی که مقصر موظف است پرداخت کنید معادل نصف دیه در ماه حرام یعنی۳۲۰ میلیون تومان است. یعنی حتی اگر میزان خسارت بیشتر از این مقدار هم باشد فرد مقصر حادثه مبلغی بیشتر از ۳۲۰ میلیون تومان پرداخت نمیکند .
-
راننده مقصر متواری شود
گاهی خودروی شما وقتی در گوشه خیابان و حتی محلی امن پارک شده است، دچار خسارت میشود. ممکن است حتی در صحنه تصادف راننده مقصر از محل فرار کند و وقت هم نکنید، پلاک را یادداشت کنید. در چنین مواقعی برای استفاده از بیمه بدنه خودروی خود چه کار میتوانید بکنید؟ شرکت بیمه پرداخت خسارت را از بیمهنامه بدنه برعهده میگیرد. پس از آن شرکت بیمه، بهصورت حقوقی شاکی راننده متواری میشود. در این حالت خسارت شما پرداخت میشود ولی تخفیف بیمه بدنهتان هم از بین میرود و سرمایه بیمهنامه هم کم میشود. البته وقتی راننده متواری شناسایی شد میتوانید درخواست بدهید تا شرکت بیمهگرتان تخفیف بیمه بدنه و سرمایه بیمهتان را به حالت اولیه بازگرداند . مقاله بهترین بیمه برای ماشین کدام بیمه است؟ را بخوانید.
مراحل دریافت خسارت بیمه بدنه در تصادف
هیچگاه بعد از تصادف محل حادثه را ترک نکنید و بلافاصله با پلیس (110) تماس بگیرید . گزارش و کروکی ای که افسر پلیس از تصادف تهیه می کند برای گرفتن خسارت از بیمه ضروری است . (شرایط خسارت بیمه بدنه با کروکی در 1401)
- بعد از گرفتن گزارش افسر راهنمایی و رانندگی باید با به همراه داشتن مدارک زیر به مرکز خسارت بدنه خود مراجعه کنید :
- بیمهنامه خودرو (شخص ثالث و بدنه)
- کارت ماشین
- سند ماشین
- گزارش پلیس
- گواهینامه
البته در مواردی که میزان خسارت چندان بالا نیست هر دو طرف می توانند با هم به مراکز خسارت مراجعه کنند . در این صورت شرکت بیمه خسارت را بدون نیاز به گزارش پلیس پرداخت می کند . منتها پیشنهاد ما این است که همیشه گزارش حادثه را از افسر دریافت کنید . چون احتمال دارد بدون این برگه در هرکدام از مراحل دریافت خسارت با مشکلاتی مواجه شوید که زمان بر و هزینه بر هستند . یک نکته مهم دیگر هم اینکه اگر بازسازی و تعمیر خودروی آسیب دیده نیاز به تعویض قطعه داشت ، باید داغی آن ( قطعه آسیب دیده و تعویضشده ) به شرکت بیمه تحویل داده شود .
اگر قطعات و اجسام اوراقی را به بیمه گری که خسارت شما را جبران می کند ، تحویل ندهید ، ممکن است هزینههای مربوط به آن در خسارت پرداختی به شما در نظر گرفته نشود .
مدارک لازم برای محاسبه درصد خسارت بیمه بدنه چقدر است ؟
هنگام مراجعه به مراکز دریافت خسارت بیمه بدنه ، باید مدارک زیر را ارائه کنید :
- اصل و کپی بیمه بدنه و الحاقیههای آن
- اصل و کپی بیمه شخص ثالث و الحاقیههای آن
- گزارش پلیس به همراه کروکی
- اصل و کپی گواهینامه
- اصل و کپی کارت ملی بیمه شده و راننده
- اصل و کپی سند خودرو
- اصل فاکتور هزینههای حملونقل و نجات خودرو (درصورتیکه قابلحمل نباشد)
- اصل فاکتور رسمی قطعات و لوازم تعویضی و تعمیر شده

جدیدترین های اخبار و آموزش
۱۲ بهمن ۱۴۰۲

۹ بهمن ۱۴۰۲
