بیمه بدنه خودرو چیست؟ راهنمای صفر تا صد بیمه بدنه خودرو

صفحه اصلی / آموزش بیمه / بیمه بدنه خودرو چیست؟ راهنمای صفر تا صد بیمه بدنه خودرو
بیمه بدنه خودرو چیست؟ راهنمای صفر تا صد بیمه بدنه خودرو

بیمه بدنه خودرو چیست؟ راهنمای صفر تا صد بیمه بدنه خودرو

یکی از مهم ترین انواع بیمه در صنعت بیمه ، بیمه بدنه است که مخصوص خودروها می باشد . هدف اصلی بیمه بدنه ، حفاظت از خودرو در مقابل خسارات ناشی از حوادث رانندگی ، سرقت ، آتش سوزی و غیره است . با تهیه بیمه بدنه ، در صورت وقوع این گونه حوادث ، صاحبین خودرو می توانند با اعتماد به نفس بیشتری به رانندگی ادامه دهند و هزینه های ناشی از تعمیرات یا جبران خسارات را نداشته باشند . در این مقاله به بیمه بدنه خودرو و راهنمای صفر تا صد بیمه بدنه خواهیم پرداخت با ما همراه باشید .

 

بیمه بدنه خودرو چیست ؟

بیمه نامه بدنه اتومبیل برخلاف بیمه شخص ثالث ،  بیمه نامه اختیاری است . این بیمه‌نامه ، یکی از انواع بیمه‌های اموال متعلق به ‌وسیله‌ نقلیه است . بیمه‌گذار می‌ تواند با پرداخت مبلغ مشخصی به عنوان حق ‌بیمه به شرکت بیمه ، وسیله‌ نقلیه خود را در برابر خطرات تصادفات رانندگی ، بیمه کند و خسارت خود را از شرکت بیمه دریافت می‌نماید .

با توجه به گران بودن خودرو و قطعات یدکی از یک طرف و اجتناب ناپذیر بودن حوادث رانندگی ، اهمیت بیمه بدنه خودرو به شدت پررنگ می ‌شود . به همین دلیل کارشناسان ، خرید بیمه بدنه را به همه دارندگان خودرو مخصوصا دارندگان خودروهای نامتعارف توصیه می‌ کنند .

طبق قوانین بیمه‌ بدنه ، خسارت خودروهای متعارف به صورت کامل با بیمه تعهد مالی بیمه شخص ثالث پرداخت می‌شود. خودرویی متعارف است که ارزش آن کمتر یا مساوی نصف دیه مرد مسلمان در ماه‌های حرام باشد. پس خودروی متعارف در سال ۱۴۰۱ دارای ارزش برابر یا کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان خواهد بود. اگر قیمت خودروی شما بیش از این مبلغ بود، خودروی شما نامتعارف یا لوکس محسوب خواهد شد. در این شرایط می‌توانید از بیمه بدنه خودروی نامتعارف برای جبران میزان خسارتی استفاده نمایید که بیمه شخص ثالث راننده مقصر تصادف قادر به جبران نیست .

 

پوشش های بیمه بدنه

پوشش بیمه بدنه شامل چه مواردی می‌ باشد ؟ بیمه بدنه دو دسته خسارت‌های کلی و جزیی تقسیم می ‌شوند . خسارت‌های کلی یعنی خسارت‌های با میزان آسیب بیش از 70 درصد   .

  • پوشش‌ های اصلی بیمه بدنه خودرو
  • واژگونی، صاعقه، سقوط، آتش‌سوزی و انفجار
  • هرگونه تصادف خودرو با ماشین دیگر، جسم ثابت یا حتی متحرک
  • سرقت خودرو (دزدیده‌ شدن یا آسیب های ماشین و تجهیزات اضافی آن که در بیمه‌نامه درج شده باشد)
  • خسارات ناشی از انتقال خودرو
  • خسارت وارد شده هنگام تصادف
  • پوشش ۵۰ درصدی (متناسب با قیمت نو وسیله مورد نظر)
  • البته شرکت‌های بیمه در کنار این موارد، امکانات دیگری را به انتخاب شخص بیمه‌شده در اختیار او قرار می‌دهند. هرکدام از این پوشش‌های فرعی و اضافی خرید باید به صورت جداگانه خریداری شوند. یعنی انتخاب هرکدام مبلغی را به قیمت پایه بیمه بدنه خودرو اضافه می ‌کند .

 

مهمترین پوشش‌ های تکمیلی بیمه بدنه

بلایای طبیعی : جبران خسارت‌های ناشی از حوادث طبیعی همچون سیل، زلزله و آتشفشان

ایاب و ذهاب : پرداخت روزانه مبلغی تحت عنوان هزینه ایاب و ذهاب به شخص بیمه‌گذار، در شرایطی که خودرو حادثه دیده و جهت تعمیر در تعمیرگاه باشد (پشتیبانی حداکثر ۳۰ روز)

سرقت درجای قطعات : جبران خسارت ناشی از سرقت وسایل و تجهیزات ماشین در حالت توقف

شکست شیشه : جبران خسارت‌های ناشی از شکسته‌ شدن یک یا تمام شیشه‌های خودرو به هر علت

نوسانات قیمت : پرداخت خسارت بر اساس ارزش روز خودرو

رنگ، مواد شیمیایی و اسیدپاشی : جبران خسارت‌های ناشی از پاشیده‌شدن مواد اسیدی ، شیمیایی و رنگ بر روی بدنه ماشین

حذف فرانشیز : جبران کامل هرگونه خسارت به خودرو (بخشی از خسارات هنگام حادثه بر عهده شخص بیمه‌گذار است که به آن فرانشیز می ‌گویند)

خارج از کشور (ترانزیت) : جبران هر گونه خسارت وارده به ماشین در خارج از مرز کشور

کشیدن خط روی بدنه : جبران خسارت‌های ناشی از کشیدن میخ ، اجسام تیز و ایجاد خط و خش بر روی خودرو

 

خسارت هایی که تحت پوشش بیمه بدنه نیست!

  • بیمه بدنه در موارد زیر خسارت‌های وارد شده به ماشین بیمه‌شده را پوشش نمی‌ دهد :
  • حمل بار بیش از حد مجاز
  • خسارت ناشی از بکسل کردن خودرو با ماشین‌های غیر مجاز
  • خسارت‌های ناشی از جنگ، شورش، حمله یا اعتصاب
  • خسارت‌های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از انفجارهای هسته‌ای
  • رانندگی بدون گواهینامه، با گواهینامه نامرتبط یا گواهینامه ابطال شده
  • خسارت‌‌های عمدی وارده توسط شخص بیمه‌گذار، مالک یا راننده ماشین
  • خسارات های ناشی از مصرف مواد مخدر، نوشیدنی‌های الکلی و روان‌گردان‌ها توسط راننده

 

بیمه بدنه چقدر خسارت پرداخت می ‌کند ؟

داشتن بیمه بدنه به معنی پرداخت کامل خسارت وارد شده به خودرو نیست . معمولا بیمه ‌نامه ‌های بدنه خودرو مبلغی به ‌عنوان فرانشیز دارند . فرانشیز مبلغی از خسارت است که خود بیمه‌گذار باید پرداخت کند . میزان فرانشیز برای هر بیمه‌ نامه بدنه و بسته به میزان خسارت‌ها و نوع ماشین فرق می ‌کند .

خسارات کلی

  • فرانشیز سرقت ۲۰%
  • فرانشیز آتش‌سوزی ۱۰%

بیمه‌شده باید در نهایت ۲۰% از خسارت واردشده را خودش پرداخت کند و شرکت بیمه فقط ۸۰% ارزش خودرو را جبران می ‌کند . پرداخت خسارت سرقت کلی بیمه بدنه معمولا ۸۰% و در موارد دیگر ۹۰% ارزش خودرو بیمه‌ شده را پرداخت می‌ کند .

 

آیا بیمه بدنه اجباری است ؟

بیمه بدنه چند درصد خسارت را میدهد؟ بیمه بدنه خودرو برای بیشتر خودروها ، یک بیمه اختیاری است و تصمیم‌ گیری درباره خرید آن بر عهده مالک خودرو است .

 

بیمه بدنه اجباری برای خودروهای نامتعارف

بنابر اعلام معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران ، بیمه بدنه برای خودرو‌های نامتعارف (بالای ۶۰۰ میلیون تومان) اجباری است و در تصادفاتی که خودرو نامتعارف باشد ، باید از بیمه بدنه همان خودرو ، برای جبران خسارت استفاده کرد .

 

علت تفاوت قیمت بیمه بدنه در شرکت های مختلف

حتما در حین گرفتن استعلام با قیمت های گوناگونی از شرکت ها روبرو شدید ، این امر طبیعی است و مهم ترین علت آن نیز سقف پرداخت خسارت آن هاست . به زبان ساده یعنی اینکه هرچه شرکت ها سقف بیشتری در پرداخت خسارت ببیمه بدنه داشته باشند ، قیمت آن ها نیز بیشتر می باشد . از دیگر عوامل متفاوت بود قیمت می توان به نرخ های رقابتی آن ها اشاره کرد که در مقاطعی از زمان برای جذب بیشتر مشتری قیمت ها را کاهش می دهند .

ثبت دیدگاه جدید مشاهده دیدگاه ها (0)
ارسال دیدگاه loading
دیدگاه شما پس از تایید مدیر، نمایش داده خواهد شد
empty تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است ..!!

جدیدترین های اخبار و آموزش

۱۲ بهمن ۱۴۰۲

مدیر فروش بیمه کیست و چه وظایفی دارد؟
مدیر فروش بیمه کیست و چه وظایفی دارد؟
مدیر فروش وظیفه ساخت و رهبری تیمی از فروشندگان و کمک به این تیم جهت دستیابی به اهداف فروش از ‌پیش‌ تعیین‌ شده را بر‌عهده دارد . علاوه براین مدیران فروش به ‌منظور افزایش فروش ، از مهارت ‌های رهبری خود بر ای تقویت و تشویق تیمشان استفاده می ‌کنند . در این مقاله توضیحاتی در رابطه با اینکه مدیر فروش بیمه کیست و چه وظایفی دارد ؟ به شما عزیزان ارائه خواهیم کرد با ما همراه باشید .

۹ بهمن ۱۴۰۲

انواع بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
انواع بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
 سازمان تامین اجتماعی به‌ منظور تضمین آینده اقشار مختلف جامعه، پوشش‌های بیمه‌ای مختلفی را در اختیار افراد قرار می‌دهد. به‌طورکلی، سازمان تامین اجتماعی دو نوع بیمه را ارائه می‌دهد؛ بیمه اجباری و بیمه اختیاری. بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد یکی از زیردسته‌های بیمه اختیاری محسوب می‌شود که موضوع بحث ما در این مقاله است . در ادامه این مقاله هر آنچه که باید درباره بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی،  شرایط، نحوه ثبت‌نام و مبلغ حق بیمه مشاغل آزاد 1402 بدانید را مورد بررسی قرار خواهیم داد با ما همراه باشید .

۴ بهمن ۱۴۰۲

تغییر مدیریتی در اداره كل روابط عمومی بیمه مركزی
تغییر مدیریتی در اداره كل روابط عمومی بیمه مركزی
نشست تکریم و معارفه مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی با حضور قائم مقام نهاد ناظر صنعت بیمه برگزار شد.

طراحی و بهینه سازی وب سایت : تیک تاک وب

لطفا شهر موردنظر خود را انتخاب کنید